מרגישה לא ראויה לדבר ככה בתוך התפילה במילים שלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/05/20 11:41 כ באייר התשפ

שאלה

שלום..

מרגישה קשר עצום עם תפילת 18, פשוט מתנה.

אבל מרגישה קושי גדול בלדבר עם ה' ב"שמע קולנו" ואחרי "יהיו לרצון" הראשון.

אסביר, אני מרגישה שהתפילה כ"כ נעלה וגבוהה שאם אתחיל

לדבר "בשפה שלי" זה רק יהרוס את התפילה וירדד אותה.

אני מרגישה לא ראויה לדבר ככה בתוך התפילה במילים שלי.

מה הרב חושב על זה?

והאם יש הבדל בקבל התפילה אם היא בתוך תפילת 18 או אחרי?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את במדרגה יותר גבוהה מאלו ש-"מדברים עם ד' ".

לכתחילה צריך להתפלל את כל התפילה בלי "לדבר עם ד' ".

ראוי לכבד את דרכם של חז"ל שלכתחילה תקנו את כל תפילת עמידה בלשון רבים מפני מפני שתפילת עמידה מכוונת כלפי כלל ישראל וכלל הבריות, חז"ל מדריכים אותנו לגלות ענווה בפני הכלל, לבטל את הצרכים הפרטיים בפני צרכי הכלל.

האפשרות "לדבר עם ד'" ב-'שומע תפילה' או בסוף התפילה מיועדת רק למי שלא מסוגל להתעלות למדרגה הנשגבת שלך.

אפשר בסוף כל התפילה, לומר פרק אחד או מספר פרקי תהלים, אחריהם להוסיף בקשות פרטיות.