תפילה עבור הנפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/08/18 10:32 ו באלול התשעח

שאלה

הרב שלום

סבתי נפטרה בבית לפני מס ימים.בשעות עד ללקיחתה לקבורה שהיתי איתה בבית.לעיתים לידה ממש.אני נמצאת בצער גדול כאשר רק בדיעבד קראתי כי חשוב לומר תהילים ליד מיטת הנפטר.זה מטריד את מנוחתי מאוד מאוד.רוב הזמן פשוט ישבתי לידה או הייתי עם אבי בחדר ליד לצורך סידורים. מה ניתן לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אף פעם לא מאוחר.

את יכולה לומר כל יום במשך השבעה - החודש - השנה וכד' פרקים אחדים לעילוי נשמת סבתך.

בשלש הפעמים הראשונות, תאמרי שאת עושה זאת בלי נדר.

לפני אמירת הפרקים תצייני בקול:

אני אומרת תהילים לעילוי נשמת ____ בת ______

(אם אתם אשכנזים תצייני את שמה של האמא של סבתך, אם ספרדים את שם האבא שלה).

אח"כ תאמרי את האותיות של שם הסבתא על פי פרק קי"ט, לכל אות שמונה פסוקים הפותחים באות הזאת.

בסיום תאמרי את אותיות נ.ש.מ.ה בפרק קי"ט.

תהי נשמתה של סבתך ז"ל צרורה בצרור החיים.