תפילה וכיבוד אב ואם

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 08/11/19 10:04 י בחשון התשפ

שאלה

אם אני מאחר לתפילה במניין או שזמן תפילה עומד לעבור ואמי מבקשת משהו לפני שאני יוצא מהבית ואני יודע שאם אעשה אותו לא הספיק לתפילה מה הדין לעשות את אותו דבר ולפספס תפילה או לא לעשות וללכת לתפילה

תשובה

שלום רב,

מצות כיבוד אב ואם היא מהתורה בוודאי . תפילה במניין/ זמן תפילה היא לא . ולכן כיבוד הורים עדיף , ותאחר לתפילה או תתפלל כמה דקות לאחר סוף זמן התפילה .

אבל בכל דבר צריך להפעיל שיקול דעת, אם אתה ממהר לתפילה והאמא מבקשת משהו תוכל לשאול אותה אם זה יכול לחכות או זה מיידי . אם זה דבר מיידי כמובן תעשה מה שאמא צריכה , ואם זה לא דחוף תוכל לקיים מצות כיבוד אב ואם גם אחרי התפילה בנחת וכך תזכה לשניהם .