תענית בכורות בקורונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/03/20 23:09 כט באדר התשפ

שאלה

שלום הרב. בהנחה שמצב הקיים לא ישתנה לפני פסח, האם הבכורות יצטרכו לצום בערב פסח? האם יש אפשרות לסיום יחיד על מסכת במשניות או משהו אחר? כי לא כל אחד יכול לגמור מסכת גמרא.

תודה

חנן

תשובה

שלום

מי שלא יכול לסיים מסכת גמרא, השנה יש להתיר לו לשבור את הצום על סיום סדר משנה, ואם קשה לו אז ילמד ספר אחד בתנ"ך עם רש"י או מצודות כמו שכתב האג"מ, ואם קשה לו אז יראה שידור חי של סיום מסכת כמו שהתיר הגרש"ז באונס. וראוי שגם יתן צדקה לפדיון.

כל טוב