תיקון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/11/20 11:17 יז בחשון התשפא

שאלה

שלום לך אדוני הרב,

מה שלומך?

הייתי מעוניין להפגש עם רב בכדי לעשות תיקונים עבור עוונות. אשמח לדעת מה אתה חושב על זה והאם אתה מקבל בכדי לתקן או יכול להפנות אותי אל מישהו?

תודה,

תשובה

שלום

לא. אני לא מקבל לתיקונים, ואני לא מבין בתיקונים.

מה שאני למדתי, ומה שראיתי אצל רבותיי, זה שכשאדם שב בתשובה, אז יש את תהליך התשובה שצריך לעבור (חרטה, וידוי, קבלה לעתיד). ככל שתהליך יותר עמוק ופנימי, וככל שהוא נובע מסיבות יותר עמוקות (למשל יראת הרוממות מול יראת העונש), אזי התשובה שלו מרוממת אותו יותר ומתקנת את מה שהיה. היא מתקנת בכל רמה של תשובה אמיתית, אבל יש רמות שהופכות זדונות לשגגות ויש רמות שהופכות זדונות לזכויות.

לזה כמובן צריך להיות מצורף שינוי מעשי בחיים, כולל בלימוד תורה בפרט ובעבודת ה' בכלל, ובמיוחד להוסיף אור וקדושה בתחומים שבהם נפל.

מהלך שכזה הוא תיקון עצום, ועל זה אני ממליץ.

כל טוב