תינוק שנשבה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/21 10:52 כד באייר התשפא

שאלה

שלום רב.

האם אנו חוטאים כי אולי לא הבנו בדיוק מה מצפה לנו בעולם הבא?

ואם זה נכון, האם זה נחשב כאילו אנחנו תינוקות שנשבו, כי "אם היינו יודעים מה קורה למעלה בחישובים, לא היינו מעיזים לחטוא"?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

זו סברא מעניינת, אבל היא נכונה לשני הכיוונים - כי אם היינו יודעים באמת מה גודל הערך של מעשינו לחיוב ולשלילה, ומה עצמת השכר והעונש בעולם האמת, אז לא הייתה לנו באמת בחירה, וכולם היו בוחרים בטוב (כמו שאף אדם רציונלי לא קופץ לתוך האש, גם אם הוא יודע שבדרך לאש הוא ייהנה לרגע).

כך שבורא עולם יצר את המציאות הזו, כולל רמת ההבנה וההפנמה שלנו, באופן שתהיה לנו באמת בחירה בין טוב לרע.

ובכל אופן, בוודאי שהדין דין אמת באופן מוחלט, ואדם נידון לפי רמת הבחירה ועצמת הניסיון שהוא עמד בו, ואצל כל אדם זה שונה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן