תחפושת ללא אריזה ששילמתי עליה פחות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/03/19 19:42 יא באדר ב'

שאלה

הלכתי לקנות תחפושת עם בני.

לאחר חיפושים רבים מצאנו תחפושת זרוקה על אחד המדפים.

הוא רצה אותה והלכתי לשאול מה המחיר,בקופה אמרו לי 100,בלי לראות את התחפושת.

לא היתה עוד אחת כזו בכל החנות.

לאחר כמה דקות בני מצא אריזה שהיתה נראית מתאימה לתחפושת הזו. היה כתוב עליה 200. כשהלכתי לשלם אמרו שבעצם זו תחפושת של 200,ושאלו היכן האריזה.

אמרתי שמצאתי אותה ככה על המדף ולא הוספתי שכנראה ראיתי את האריזה במדף אחר. הקופאית שאלה את המנהל והוא אמר שאשלם 100 למרות שזו תחפושת של 200. שלמתי והלכתי.

אך לבי כבד. האם הייתי צריכה לומר שראיתי את האריזה?

בכל מקרה המנהל ידע מה מחיר התחפושת .אך במחיר של 200 לא הייתי קונה .

תשובה

שלום וברכה,

אם מנהל החנות דרש 100 ש"ח בלבד, אינך צריכה לשלם יותר. ומבחינת המחיר זה בסדר גמור.

לגבי מה שאמרת.

כתוב בתורה "מדבר שקר תרחק", זה אומר שאנו נדרשים להתרחק מהשקר ממש.

זה שראית משהו אריזה דומה, לא דורש ממך להגיד שיש כזו אריזה אחרת מקבילה. לא שאלו אותך על כך.

(אולי ממידת חסידות, יש מעלה לומר שראית תחפושת דומה, אך אין זה חובה).

ובכל אופן, כל זה לא קשור לשאלה הממונית שיש כאן, שאינך צריכה לשלם מעבר למה שדרש ממך מנהל החנות.

בברכה רבה,

הלל.