תחושת ריקנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/12/19 16:22 יד בכסלו התשפ

שאלה

ערב טוב הרב,

אני בת 18

ובתקופה האחרונה התחזקתי מבחינה דתית..התחלתי להתפלל כל יום ולשמור נגיעה וכו.

אבל לא יודעת להסביר למה אני מרגישה מן תחושת ריקנות למרות שהיומיום שלי מלא בעשייה.

ובנוסף מרגישה מהחברות שלי קנאה ושנאה כלפי למרות שאני משתדלת כבר להבליט ולספר כמה שפחות דברים עליי.

וכל זה ביחד קשה לי ממש מה אני אמורה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אל תתני לשגרה אפורה לרוקן אותך, תחפשי ותמצאי עיון ועשיה שנכונים לך.

בפרקי אבות נאמר: על שלשה דברים העולם עומד: על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים. אפשר להתמלא עניין בלימוד ובאותה מידה להתמלא עניין בעשיה.

את צריכה להכיר את עצמך באמת. לברר מה יותר משמעותי עבורך: אם לימוד משמעותי, את צריכה להגיע לשיעורים חכמים ועמוקים. אם עשיה משמעותית, את צריכה להתנדב במסגרות שונות. הריקנות שנלווית כרגע לעשיה שלך באה בגלל שזו עשיה סתמית. תכווני את הכוחות שלך לעשיה משמעותית. עשיה שאת מבינה כיצד היא מביאה טוב וברכה לעולם.

חברות שמקנאות מחייבות בחשבון נפש - צריך תמיד לקחת אחריות, שמא יש בנו התנשאות? אולי גם אני צריך תיקון? יחד עם זאת הטיפול הכי יעיל בקנאה - לאהוב את מי שמקנא, לפרגן לו, לסייע לו ולהיטיב אתו במלים ובמעשים.

בהצלחה!