שמירת שבת בבית מסורתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/18 23:12 ד באלול התשעח

שאלה

שלום, אני התקרבתי גרה בבית מסורתי, בית שחוגג את החגים מדליק נרות בשבת, עושה קידוש אבל לא שומר את השבת, אני כבר במשך תקופה של 4 שנים שומרת שבת לבד אבל זה קשה ולפעמים כשההורים שלי נוסעים לים או לדודים אני לא רוצה להישאר איתם לבד אז אני באה, ואם הטלוויזיה דלוקה ואני לא מבקשת אז אני קצת מסתכלת בה... רציתי לדעת האם זה מותר? אני בטוחה שאתחזק יותר בעתיד ושתי היה לי משפחה בעזרת ה׳ נשמור את כל המצוות יחד אבל עכשיו קשה לי, גם כשאני נוסעת אני לא משתמשת בטלפון או כאלה אני רק נוסעת כדי להגיע למקום, מותר? גוש עדיף שכבר לא אשמור שבת בכלל?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל מה שאת עושה זה טוב. כל מה שתוכלי לעשות יותר - זה יותר טוב.

בכל מקרה צריך רק להתקדם ולעולם לא לסגת.

לכן גם אם המצב עדיין לא מושלם - וודאי אל תוותרי על מה שכבר השגת.

אם את נוסעת בשבת ו-'מציצה' ל טלוויזיה. זה לא מבטל ולא פוסל דברים טובים שאת עושה בשמירת השבת,

כמו להימנע מהטלפון כל השבת.

עליך להתחזק בקצב שלך, לבנות את האמונה והדרך שלך בתהליך שמתאים לך, כדי שהבניין הרוחני שלך יהיה יציב ואיתן לאורך שנים.

אני בטוח שכאשר תהיי מוכנה לכך - את בעצמך תוותרי על הנסיעה בשבת, ותתרחקי לגמרי מהטלוויזיה.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן