שמירת נגיעה חילוניים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/19 18:23 יא בשבט התשעט

שאלה

שלום אני ובעלי התחתנו אזרחי לפני חצי שנה ואנחנו שומרי נגיעה וחילוניים. יש לי שאלה, האם גם חילוניים יכולים לשמור נגיעה אן רק דתיים? ויכוח עם בעלי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא הבנתי את המציאות היטב. בכל אופן כל יהודי יכול וחייב לקיים את כל המצוות וההנהגות של עם ישראל, החילוני והדתי הם אותו עם ישראל. אין מצוות לראובן ולא לשמעון, יש אחד שמקיים יותר מצוות ויש שמקיים פחות מצוות, אבל זה שאדם לא מקיים מצוה אחת אין זה אומר שהוא לא מקיים מצוה אחרת. על כן כל דבר שמקיים יהודי יבורך.

אשרינו שיש לנו עם כזה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ