שמיעת שירים בבית כנסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/19 10:18 יז בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב!, נפלה בידי הזכות ואני מנקה בית כנסת, הבנתי משאלות קודמות שאסור לשמוע תוך כדי הניקיון שירים שלא מתאימים לרוח בית הכנסת אבל רציתי רק לחדד את מה ששאלו לפני ולשאול אם זה אסור גם כאשר אני שומעת את השירים באוזניות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קדושת בית הכנסת היא על כל הנעשה בבית הכנסת, בין בפרהסיא ובין בסתר, צריך לשמור על קדושת המקום. על כן אפילו בשעת הנקיון, שהיא פעולה גדולה על פי דברי חז"ל, ואשרי מי שמנקה את בית האלוקים, אבל צריך לשמור על רצינות וקדושת המקום.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ