שמחה בחג בסוכות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/09/21 16:37 יח בתשרי התשפב

שאלה

שלום וברכה

איך אפשר לצוות על השמחה אם זה דבר פנימי שבלב ?

מהי ההגדרה למעשה של מצוות שמחה בחג הסוכות ?

מה אני צריך לעשות הלכה למעשה כדי לצאת ידי חובה במצות שמחה בחג הסוכות

והיית אך שמח, איך?

האם ללכת כל ערב לאיפה שיש מוסיקה וריקודים? עם זה יוצאים ידי חובה?

האם השמחה של אכילת בשר קרבן חגיגה בזמן הבית היא שמחה של אכילת בשר טעים? אם כך אז גם באכילת עוגה טעימה אפשר לצאת?

ואם זו שמחה של קיום מצות ה' אז בקיום כל מצוה אחרת גם אפשר להיות בשמחה.

תשובה

שלום רב

מצוות שמחת הרגל שמחת החג היא מצוה מיוחדת אך כידוע לך יש מצוה כללית של שמחה בכל ימות השנה כי חלילה אם אדם עובד השם שלא בשמחה עבודתו אינה מושלמת.

נכון שהיא איננה מנויה בתריג המצוות אבל היא שייכת לכולן.

השמחה היא על עצם היותינו וחיותינו ועל אשר זכינו להיות בכלל עם ישראל והשמחה היא על הנהגת השם את האומה שלנו כאז כן עתה בצורה מופלאה.

אכן האבן עזרא כבר שאל בעשרת הדברות בלא תנאף היאך אפשר לצוות על מצוות לבבות

והדברים ארוכים.

והיות וכבר כתב החינוך שאחרי המעשים ימשכו הלבבות ומקרא מפורש בשאול אשר צווה להביא לפניו מנגן היות שהיה הכנגן המנגן תסור רוח העצבות

ברור שיש ענין להמציא עצמך למקום של שמחה וברוך השם אשר לא השבית גואל לישראל

אבל השמחה היא בכל ענין כמו פקודי השם ישרים משמחי לב ועוד

עשה ככל יכולתך שתהיה זו שמחה של מצוה וזכור שבכל שמחה תהא קצת זכרון ימי המקדש שרק אז תהא שלימה ומושלמת שמחתינו .