שמות שווים בין בני זוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 12:37 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב!

שמי אריאל , ואני יוצאת עם מישהו (חבר שלי) וגם קוראים לו אריאל.

אני יודעת שבעזרת ה׳ בעתיד אנחנו נתחתן .. והבנתי שיש איזה שהיא בעיה הלכתית לגביי חתונה עם אותם השמות.. למה?

ומה עליי לעשות? אני אולי יכולה להשאיר את שם המשפחה שלי כרגע ולהוסיף את שלו .. בכדי ליצור שוני בין השמות?

תודה רבה .. מחכה לתשובתך

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בכך בעיה הלכתית, אבל רבים חששו לבעיות רוחניות, ועל כן אחד הצדדים בד"כ הוסיף עוד שם פרטי ובכך הם שני שמות נפרדים (לשם משפחה אין משמעות).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ