שלום רב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/19 10:25 טז בניסן התשעט

שאלה

יש לי ילדה בת 6 עם צרכים מיוחדים ועוד ילדים בראים והדבר הזה מונע ממני לללכת לבית הכנסת בשבתות כי אשתי לא מסתדרת בבית איתם והדבר הזה מצטער אותי שאני לא יכול להתפלל האם בשמירת השבת נפגעת מכך שאני לא מתפלל בציבור

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שמירת שבת נפגעת מכך אלא אתה מפסיד מעלת תפילה בציבור, אולם מעלה זו כיוון שזה קורא באונס אין בכך חיסרון , כפי שאדם שחייב לעבוד לפרנסת ביתו ואינו יכול להתפלל בצבור הרי זה פטור מתפילת הצבור, אבל כל אפשרות שיש חייבים ללכת כדי להוכיח שאי ההליכה איננה בגלל זלזול בצבור אלא בגלל אונס. לכן אם ערבית או מנחה אתה יכול ללכת בודאי שיש חובה. המצב שאתה מתרא איננו פוטר אלא התפילה בצבור דחויה אבל כל פעם שאפשר יש חובה לחזור ולהפלל ביחד עם צבור.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ