שאלות ובירורים על שירת נשים: איך להשתמש בכישרון השירה שלי כהלכה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/12/19 00:14 ד בכסלו התשפ

שאלה

היי רציתי להעלות נושא שמאוד קשה לי איתו, ב"ה ה' בירך אותי בכישרון של מוזיקה ושירה אך אני מרגישה שאין לי ידע כיצד אני יכולה לנצל אותו באופן כשר לדו'ג העלאת שיר ליוטיוב האם צריך לציין שזה שירת נשים או שבכל מקרה מובן שזו אישה ומי שפותח בעייתו. האם מותר לשים בשיר סרטון או רק תמונה או האם בכלל אסור שיראו שום דבר אלא סתם תמונת רקע האם מותר לשיר בפני אנשים שמדובר לצורך לשמח חולים/ כאשר שרים כמה בנות ביחד זה בסדר.. בקיצור אני מרגישה מבולבלת אשמח לקצת סדר בעניין בתודה מראש!!

תשובה

שלום לך.

איזה כיף לשמוע על הרצון שלך לנהוג על פי ההלכה.

הסברים טובים ובהירים אפשר למצוא בספר פניני הלכה - אפשר לראות כאן (ולראות גם בעמודים הלאה): https://ph.yhb.org.il/11-07-10/

לגבי העלאת שיר ליוטיוב - אין בזה איסור משום שנשים יכולות לשמוע. עדיף לכתחילה להעלות את השיר בלי תמונה שלך, וכך גם גברים יכולים לשמוע את השיר. עדיף גם לציין שזה 'קול אשה'.

יישר כח עצום ובהצלחה רבה!

טוביה