שיעור פסטה לסוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/19 12:31 א בחשון התשפ

שאלה

שלום לכבודו,

רציתי לשאול, במידה ואני אוכל במהלך בסכות פסטה (או תבשיל אחר תבשיל מחמשת מיני דגן) בשיעור שהוא פחות מ- 3 ביצים, האם אני פטור מלשבת ולברך בסוכה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה: כיוון שהדגן הוא עיקר מאכלו של אדם, שממנו עושים לחם, עוגות ותבשילים משביעים כדוגמת פתיתים, איטריות ודייסה, האוכל ממנו שיעור של יותר מנפח ביצה, נחשב כאוכל אכילת קבע, וחובה לאוכלו בסוכה. ואף שאין שבעים לגמרי משיעור זה, מכל מקום כיוון שרגילים לשבוע ממיני דגן, וגם משיעור של יותר מכ'ביצה' קצת שבעים, הרי זה נחשב כאכילת קבע. אבל אם יאכל כשיעור נפח ביצה בלבד, הרי זו אכילת ארעי שמותר לאוכלה מחוץ לסוכה.

https://ph.yhb.org.il/13-03-04/