שוטר מושחת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/08/18 22:34 ל באב התשעח

שאלה

האם מותר לפרסם על שוטר מושחת שהוא מושחת?

תשובה

החפץ חיים בסוף הלכות לשון הרע ובסוף הלכות רכילות מונה מספר תנאים, שכאשר הם מתקיימים, מותר, ואף חובה, לספר את הדבר המדובר.

מכיון, שלא פירטת את פרטי המקרה המדובר, אני מציע שתבחן את הדברים לאור התנאים.הללו:

א. שלא מדובר בשמועה אלא במשהו מאומת בוודאות.

ב. שיש וודאות שמדובר במשהו בעייתי.

ג. שאם זה רלוונטי, נעשתה כלפיו תוכחה. פעמים רבות שזה לא רלוונטי.

ד. שמה שמספרים הוא מדוייק לחלוטין ולא מוסיפים כלום.

ה. שהכוונה בסיפור הדברים היא אך ורק לתועלת, ולא ממניעים אישיים.

ו. שאין שום דרך אחרת להשיג את התועלת המבוקשת.

ז. שלא ייגרם לאותו אדם שעליו מספרים נזק גדול ממה שהיה מגיע אליו אם היו מעידים על כך בבית דין.

כל טוב