שבת וכשרות עלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 22:34 טז באב התשעט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

מספר שאלות שהתעוררו אצלי בזמן האחרון ואשמח לדעת כיצד עליי לנהוג בהן:

1. אבא שלי מסורתי ולא מתפלל בשבת בבוקר האם מותר לי להעיר אותו לסעודת שבת בבוקר או שזה נחשב גזל שינה?

2.אם יש חלקים לא טובים בירק שאני רוצה לחתוך בשבת לסלט האם מותר לי להוציא אותו או שזה נחשב בורר?

3. לא יוצא לי להיפגש הרבה עם סבתא שלי שגרה קרוב אלינו ואמא שלי הולכת אליה כל שבת אחר הצהריים לביקור עם דודה שלי אני רוצה להצטרף אליהם בביקורים אבל הבעיה היא שהרבה פעמים הם מרכלות לצערי מה עליי לעשות? האם עליי להצטרף בשביל לכבד את סבתא שלי שמתאכזבת כשאנחנו הילדים לא באים לבקר יחד עם אמא או שעליי להימנע מכך?

4.הבנתי שעלים של גוש קטיף צריך להשרות במים עם סבון 3 דקות האם אפשר להחליף את זה במים עם חומץ תפוחים?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אתה צריך לשאול אותו מה הוא רוצה? אם הוא מבקש שתעיר אותו הרי שהדבר מותר, אם הוא לא רוצה - אסור לך להעיר אותו.

ב. כדאי להוציא עם עוד חתיכה טובה, ואז אין בכך בורר של רע מטוב, פעולה זו צריכה להעשות לפני האוכל.

ג. יש להמנע מרכילות אבל מאידך יש חובה וצורך ללכת לכבד את הזקנים. לכן תלך וכאשר מתחילים לרכל תנסה להסיט את הנושא לנושא אחר, שגם יציל את המדברים רכילות מאיסור.

ד. אפשר, והעיקר לעשות שטיפה טובה של העלים תחת ברז מים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ