שבעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/08/20 11:33 טו באב התשפ

שאלה

אמא שלי ניפטרה וחוץ מיום הקבורה ויום האחרון של השבעה בכל שער הימים היינו לבד אז יכנו לעצמנו אוכל ויצאנו מהבית לקנות במכולת מצרכים. כי לא היה מי שיכין לנו קיהלנו עוון ? השם כועס עלינו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמך ע"ה שמחה שהמשפחה דאגה לעצמה והכינה אוכל. האבלות היא כמו חול המועד, וכל מה שאסור בחול המועד אסור בשבעה, אבל להכין אוכל זה דבר בסיסי ואפילו בחול המועד מותר ובודאי בימי שבעה יש לדאוג לבריאות בני המשפחה, והאמא ז"ל בודאי שמחה בכך שבני המשפחה האבלים ימשיכו לחיות בבריאות טובה.

מהשמים תנוחמו

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן