שאלה סמטרידה אותי דווקא ביום כיפור.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/21 12:01 יא בתשרי התשפב

שאלה

יש לי "חבר" שנחשב לחבר טוב מאוד.אני הייתי קשור מאוד לאימי ז"ל.אימי ניצולת שואה,אם שכולה,ואלמנה.אימי היקרה נפטרה במרץ השנה.הודעתי לחבר הזה בדבר פטירתה:והוא לא הגיע להלוויה,לא לשבעה,לא לגילוי מצבה,ואף לא לבקר אותי,סתם לביקור ניחומים.אני לא מסוגל לסלוח לו עד היום,היות ואין לו סיבה לומר לי למה עשה זאת.הוא בכל זאת ממשיך להתקשר ואני לא עונה לו.אשמח לתשובה בונה,ועניינית.תודה לעונים,וצום קל גח"ט לכל עם ישראל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם אדם מצפה ליחס חם מחבר קרוב, אבל אינך יכל לשער מדוע הוא עשה כן, אולי איזה סיבה צדדית, פתאם ישנה סיבה שאתה לא יכול להעלות על דעתך מדוע הוא עשה כך. בכו"א אסור לשנוא את החבר בלב, לכן כדאי וראוי להפגש עמו פנים אל פנים, ואדרבא להסביר לו את צפיותיך ואולי הוא יסביר לך הסבר מניח את הדעת. ובכך האירוע יסתיים, ואי"ה תחזרו לחברותכם הטובה. לכן תענה לו לשחות טלפון ותפגשו ותלבנו את הדברים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן