רפורמים - מהם מנהגי השבת של הזרם הזה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/02/22 13:20 כג באדר א'

שאלה

עבודה על הזרם הרפורמי.

תשובה

שלום לך,

בזרם הרפורמי אין שום מחויבות לכלום.

אין מנהגי קהילה אחת מחייבים את השניה אלא כל אחד או כל קהילה איש הישר בעיניו יעשה.

אני מדגיש זאת בשונה מהקונסרבטיבים (אם עדין יש כאלה) שבהם יש כינוס והחלטות משותפות המחייבות את כל הקהילות.

ההתרחקות מההלכה של הקונסרבטבים היתה בהחלטה (לפני כ 70 שנה) שמותר לנסוע בשבת ברכב לבית הכנסת ולא למקום אחר.

זו היתה תחילה ההתרחקות הגדולה שלהם מהתורה, וכמובן שזה לא הצליח כי הציבור לא הבחין בין נסיעה בשבת לבית הכנסת לנסיעה למקום אחר ומאז נוסע גם לטייל.

אם תרצי להבין חלק מהדברים, תקראי את הספר 'עריסת הבמבוק' - ספר קריאה לנוער המבוסס על סיפור אמיתי ומדויק ומראה את ההבדלים בין הקבוצות

בהצלחה דוד לוי