קשיים בחזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/05/19 10:36 טז באייר התשעט

שאלה

שלום

אני ובעלי התחלנו תהליך של התחזקות לפני כשלוש שנים. אנחנו שומרים שבת, הכשרנו את המטבח בבית וכמובן שומרים טהרה.

אני מגיעה מבית חילוני גמור (כמובן שזה לא התקבל באהבה רבה) ואילו בעלי מגיע מבית שבו אמא שלו חזרה בתשובה ואילו אביו ממש לא (מתנגד מאוד).

תהליך ההתחזקות תרם רבות לחיזוק הבית שלנו אך יחד עם זאת מעלה גם המון קשיים, מחלוקות ואף לניתוק מהמשפחות.

אני מרגישה שאני ובעלי לא תמיד מתקדמים בקצב זהה, ושהוא מחמיר מידי לטעמי. אומנם אנחנו שנינו בחרנו להתחזק אבל ישנה תחושה עדיין כאילו אנחנו מושכים לכיוונים שונים. אשמח לקבל הכוונה מתלמיד חכם/רב מאזור מגורינו.

אנחנו מרגישים שאנחנו לבד בתהליך הזה ואין לנו משהו שמכוון אותנו. את עיקר ההתחזקות עשינו ע"י האזנה לשיעורים אינטרנטיים.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את צודקת. תהליך התשובה מעורר קשיים בזוגיות ועוד יותר מכך - בקשר עם המשפחה המקורית החילונית.

הכי נכון שיהיה לכם לווי מאנשים שעברו תהליך דומה וכיום מבוססים יותר בעולם התורני שלהם.

ממליץ לכם לפנות ל - 'ראש יהודי' ארגון שעוסק בלווי אנשים כמוכם.

https://www.roshy.org/

בהצלחה