קרי לילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/10/19 14:36 ט בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

ראיתי תשובה שלך שאמרת שאם יוצא קרי לילה חס ושלום וזה לא באשמתי אז זה לא באשמתי.

עכשיו אני פעם חטאתי בפגם העיניים וכל הזמן יש לי הרהורים שהם לא בשליטתי,שמעתי שזה מקרה שכנראה גם מגלגול קודם או משהו כזה.

עכשיו אם יוצא לי קרי בלילה אז זה כן באשמתי כביכול בגלל ההרהורים האלה?למרות שזה לא ברצוני.

כמובן שאני 24 שעות עם ציצית ומקפיד לקרוא קריאת שמע לפני שאני הולך לישון.

ובכל זאת יש לי חרדות מהמקרה הזה.

אשמח לעזרתך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אנחנו צריכים לעשות השתדלות אמתית ורצינית.

מה שקורה למרות ההשתדלות - לא בשליטה שלנו ולכן לא באחריות שלנו ולכן אין סיבה לחרדות מהמקרה הזה.

אתה כותב: 'הרהורים לא בשליטתי' אתה צודק, אי אפשר לסלק הרהורים.

אבל יש דרך להתמודד עם הרהורים ולהתגבר עליהם. במקום לסלק אותם מסתלקים מהם, בורחים מההרהורים. צריך לחשוב על דברים אחרים. כאשר באים לך הרהורים שליליים, במקום לנסות לסלק אותם תחשוב על דברים אחרים, על דברים טובים.

כדאי להתכונן לכך מראש. תאמר לעצמך: 'אם באים לי הרהורים אני מתחיל לחשוב על משהו שמעניין אותי' כמו זיכרונות נעימים מחופשות או מטיולים. אפשר גם לתכנן מה אתה רוצה לעשות בחופש הבא, לחשוב על חוגים שאתה משתתף בהם. בדרך כזאת אפשר להסתלק מהרהורים שליליים.

גמר חתימה טובה.