קריאת שמע של המיטה וברכות השחר כשערים בלילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/19 23:00 כו באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

בע"ה הערב יש לי ערב סליחות שבו ערים כל הלילה.

רציתי לשאול, כאשר אני הולכת לישון בשעה שמונה בערב למשך שעה-שעתיים, אני צריכה להגיד קריאת שמע שעל המיטה? אפשר להגיד עם ברכה?

דבר נוסף, כמו שציינתי, יצא שאני אשן שעה- שעתיים במשך הלילה, האם אוכל לברך את כל ברכות השחר בבוקר?

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שינה של שעה ויותר בתחילת הלילה אחרי חשכה היא שינה לכל דבר. לכן תאמרי קריאת שמע בברכה.

מי שקמה משנתה לפני חצות הלילה אסור לברך את ברכות השחר וממילא גם לא תברך "על נטילת ידיים"; אלא תמתין עד אחר חצות, ואחר שתתפנה לשירותים תיטול את ידיה ותברך על הנטילה ואת שאר ברכות השחר. (מתוך פניני הלכה)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן