קריאת שמע ולשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/20 11:20 יז בתשרי התשפא

שאלה

שלום,

1. קורה לי המון פעמים שאני קוראת קריאת שמע אבל לאחר מכן לא מצליחה להירדם ומתחילה להיות עם הפלאפון וכו'.. מה אני עושה במצב כזה? האם צריך לקרוא את כל התפילה שוב? אם רק חלק מהתפילה אשמח להכוונה מדויקת מהיכן לקרוא/ על מה לדלג..

2. ישנה מרצה בלימודים שאינני מעוניינת ללמוד עמה. ועל מנת להגיש בקשה לצאת מקורס שלה אני צריכה לפרט את בקשתי. היא בעלת אישיות מדהימה אבל קשה לי מאוד להקשיב, להבין אותה לעקוב אחריה ולסכם אותה.

כיצד אכתוב את בקשתי לא ללמוד עמה שלא תיתפס כלשון הרע בעיני מי שמטפל בזה?

חג שמח !

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. להלן קטעים מתוך פניני הלכה של הרב מלמד, הנוגעים לשאלתך:

מי שנצרך לדבר אחר שאמר ‘שמע’ ו’המפיל’ – רשאי. וכן אם נצרך לאכול או לשתות או לסדר דבר מה דחוף – רשאי, מפני שאין ברכת ‘המפיל’ כברכת הנהנין שאסור להפסיק בין הברכה להנאה, אלא היא ברכת שבח על שינת הלילה. אלא שלכתחילה טוב להצמיד את קריאת שמע שעל המיטה לשינה...

הלך לישון בלילה ובירך ‘המפיל’, ואח”כ קם לעיסוקיו ושוב חזר לישון, לא יחזור לברך ‘המפיל’, שאין מברכים ‘המפיל’ אלא פעם אחת בלילה...

2. את צריכה לכתוב הסבר שנוגע אליך ולא אליה. כמו שציינת בשאלה, תדגישי את הקשיים שלך בשיעור שלה, בלי לומר דברים נגדה. כגון: "קשה לי להקשיב לה"; קשה לי לסכם אותה"; קשה לי להבין אותה"... וכד'

חג שמח!