קטניות בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 13/05/20 15:03 יט באייר התשפ

שאלה

בכל פסח אני לא מבינה איך אני ובני משפחתי נוהגים בצורה כ"כ שונה באכילה, עד כדי כך שאנחנו לא יכולים לאכול אותה ארוחה, איך ייתכן שבשבילי זה חמץ ובשבילם זה כשר לחלוטין? מותר לי לאכול ביחד איתם באותו שולחן במקרה כזה?

תשובה

שלום וברכה

אשכנזים נהגו להמנע מאכילת קטניות בפסח, אך הן אינן נחשבות כ'חמץ',

ורבים אף התירו להשתמש באותם כלים שמשמשים גם לקטניות.

יותר מכך, מעיקר הדין תבשיל שיש בו קטניות, מותר לאכול את החלקים שאינם קטניות. למשל: מרק עם שעועית - מותר לאכול את המרק ולהותיר את השעועית בצלחת.

ובוודאי שאין כל בעיה לאכול על אותו השולחן, כשהם אוכלים קטניות ואתם אוכלים מאכלים אחרים.

בברכה

יצחק דביר