קורא תהילים ללא הבנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/06/19 12:38 יד בסיון התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב

ספר תהילים מעבר למעלה הענקית שלו יש בו גם הרבה חכמה אמונה בקב"ה וזה מאד מחזק.

לצערי חוץ מהפרקים הראשונים, שלהם ראיתי כמה סרטונים והצלחתי להבין למה התכוון דוד המלך עה"ש את כל הספר אני לא מבין כלל ורציתי לדעת איזה ספר אוכל לקנות כדי להצליח להבין את כל ספר תהילים.המילים ממש גבוהות ואני די מתקשה בהבנה

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

אכן מעלה גדולה לקרוא ולהבין את ספר התהילים שהניח לנו דוד המלך עליו השלום.

לביאור המילים והפרקים אני ממליץ על (אפשר להעתיק את המילים ולמצוא בגוגל לרכישה) :

תהילים כוונת הלב

תהילים שי למורא

התהלים המפורש וינגרטן

תהילים קורן שטיינזלץ

לפירוש עמוק יותר:

תהילים פירוש הרב אבינר