צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/10/20 16:31 ח בחשון התשפא

שאלה

למה נשים צריכות ללבוש חולצה שמכסה את המרפק וחצאית שמכסה את הברך?

הרי זה חלק מהיד, מה יש במרפק שאין בשאר הזרוע או בכף יד? מה לא צנוע בברך או במרפק?

שמעתי פעם שאורך החצאית אמור להיות 10 ס"מ אחרי הברך ויותר קצר מזה (גם 9 ס"מ) זה לא צנוע.

בעיני זה דבר צניעות שנמדד בעיקר בפנימיות, ולא עם זה סנטימטר יותר או פחות.

תשובה

שלום

שאלת שאלה טובה.

אתחיל מהחלק השני של השאלה.

אכן צניעות זו בעיקר מעלה פנימית של האדם, שאמורה להופיע בכל מיני תחומים באישיותו ובמעשיו של האדם.

אבל ככל מידה פנימית, אם היא לא מתבטאת גם בחיי המעשה, זה מעיד על כך שהיא חסרה (כמו מישהו שאומר שהוא מאוד אוהב מישהו אבל לא מבטא את זה בשום צורה כלפי חוץ).

על כן הצניעות שהיא מעלה פנימית אמורה להתבטא גם בענווה של האדם, גם בהתנהגותו וגם בלבושו.

חז"ל ופוסקי ההלכה שהגדירו לנו הרבה מגדרי המצוות הגדירו לנו גם את גדרי הלבוש. והם בחכמתם וברוח קדשם קבעו איפה הגבול בין מקומות בגוף שאין בעיה שיהיו גלויים ואיפה המקומות בגוף שחשיפתם היא דבר לא נכון (אם היינו הולכים לפי סברתנו הפשוטה, יש מי שהיה אומר שזה בסדר שגם הזרוע תהיה מגולה, ויש כאלה שהיו מגלות גם את הכתף, וכך הלאה. כידוע, יש כאלה שחושבים שגם ללכת כמעט ללא בגדים זו לא בעיה)..

על פי זה הם קבעו שהזרוע (החלק שמעל המרפק) והירך (יש שיטות נוספות בהלכה, אבל אני כרגע כותב לפי השיטה הזאת, שהיא המינימלית) צריכות להיות מכוסות.

לגבי אורך החצאית, אינני יודע לומר בסנטימטרים, אבל הרעיון הוא שהברך תישאר מכוסה גם כשיושבים .

כל טוב