צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/20 20:42 יט באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני התחזקתי וחזרתי בתשובה השאלה שלי היא מה אני עושה עם כל הבגדים? שורפת? תורמת?

האם מותר לי ללבוש את הבגדים הלא צנועים כגון שורט בבית רק עם נשים(אמא,אחיות)?

ועוד שאלה,מותר לי ללבוש בגד ים בבריכה פרטית שלי כשאף גבר לא נמצא אלא רק הנשים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. בגדים שיש אפשרות ללבוש אותם גם בצורה צנועה (למשל מכנסיים שאפשר ללבוש מתחת לחצאית או חולצה בלי שרוולים שאפשר ללבוש עם חולצת בסיס מתחת או משהו מעין זה) אפשר לתרום, וכמובן עדיף לרום למישהי שתלבש אותם בצורה צנועה. בגדים שבמהותם הם לא צנועים (כמו חצאית קצרה מדיי) צריך לזרוק או למכור למישהי שאיננה יהודיה.

ב. צניעות (גם לנשים וגם לגברים) היא גם בבית, ואפילו כשנמצאים לבד בחדר, מכיון ש'מלא כל הארץ כבודו'. כמובן, שבכל מקום הצניעות היא לפי המקום. ולכן במקלחת כמובן מותר להיות בלי בגדים, ובבריכה (נפרדת כמובן) מותר להיות עם בגד ים, ובבית הולכים גם עם בגדים שלא מסתובבים איתם בחוץ (כמו פיג'מה). אבל גם בבית צריך לכסות את מה שאמור להיות מכוסה על פי ההלכה.

כל טוב

חזקי ואמצי ועלי מעלה מעלה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן