פאה בתור כיסוי ראש: מותר או אסור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/04/21 17:03 כז בניסן התשפא

שאלה

אחת ולתמיד: פאה - מותר או אסור? ואם אסור, אז איך כל כך הרבה דתיות חרדיות שמות אותה?

וגם: מותר לאישה גרושה לשים פאה במקום כיסוי? כי היא כבר גרושה..

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב.

בשאלה של פאה נחלקו הפוסקים, יש המתירים ויש האוסרים. בעקבות כך יש נשים ההולכות עם פאה וסומכות על דברי המתירים ויש נשים שהולכות לפי השיטות האוסרות ושמות כיסוי ראש רגיל.

אשה גרושה חייבת ללכת עם כיסוי ראש כמו אישה רגילה, אלא שיש אומרים שהחיוב שלה הוא רק מדרבנן ולכן במקום הצורך - כגון שכיסוי ראש יכביד עליה במציאת בן זוג וכדו' יש פוסקים שהקלו שאינה צריכה ללכת עם כיסוי ראש. כמובן שבמקרה כזה יש יותר מקום לסמוך על המקלים ללכת עם פאה

בהצלחה רבה!

טוביה