ציצית וקריאת שמע על המיטה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/01/19 12:06 כד בשבט התשעט

שאלה

בס"ד

שלום וברכה הרב!

דבר ראשון תודה רבה על התשובות שאתה עונה!:)

דבר שני רציתי לשאול מה עושים קודם , האם קודם מורידים ציצית ואז אומרים קריאת שמע שלפני המיטה או להיפך קודם אומרים קריאת שמע שלפני המיטה ואז מורידים את הציצית?

תודה רבה הרב! לילה טוב.

תשובה

לשואל שלום,

חן חן, תודה על החיזוק.

לא מכיר התייחסות בפוסקים לסדר הדברים. נראה לי מסברא דליבא קודם להסיר את הציצית כדי שקריאת שמע על המיטה תהיה צמודה לשינה. אבל לא ראיתי מקורות בנושא.

יש לציין בהקשר זה שעל פי הסוד יש שנהגו לישון עם ציצית.

יש לזה גם יסוד מסויים בהלכה, לפי דעת הרא"ש שרק בגד המיועד ללילה (פיג'מה) פטור מציצית. לכן בגד של יום חייב בציצית גם בלילה. ואז יש עניין בלבישת ציצית בלילה.

(מקורות: מגן אברהם סימן כ"א סעיף קטן ב | בן איש חי שנה א בראשית ט)

בהצלחה בדרכך.