צום יום כיפור על הנקה מלאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/09/21 11:53 ו בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני 3 חודשים לאחר לידה ,בהתחלה הייתי משלבת נוטרילון והנקה ,אך כבר 3 שבועות שטנע רק מניקה הנקה מלאה ללא תחליף בכלל

אני עדיין מבססת את הכמויות חלב כל שנלחמת מטוד על ההנקה ,בצומות באופן כללי די קשה לי ,ןעכשיו עם ההנקה מפחדת שיהיה לי יותר קשה , ההנקה מאוד מצמיאה ומפחדת שהחלב יופחת לי עקב הצום ,באופן כללי יש לי הרבה כאבי ראש ולפעמים גם סחרחורות לא משנה כמה אשכב כו אשתה

מפחדת שהצום רק יתחזק את זה במיוחד שיוצא ממני נוזלים בהנקה

יש משהו שניתן להקל עליו ,גם בגלל ההנקה המלאה וגם בגלל הכאבי אטש והסחרחורות?

תשובה

בסד

שלום וברכה

כדאי להתכונן לצום לנוח טוב לאכול אוכל בריא. אפשר לשאוב מנות חלב ולהקפיא. ביום כיפורים תתחילי לצום. לא ללכת לבית כנסת וגדומה אלא לשכב בבית עם יש צורך למזגן. כדי שהצום יעבור בקלות. אפשר להניק פעם כן ופעם מהקפאה. אם הכל כרגיל הכל כשורה. ואם חלילה יש לך כאבי ראש אפשר להתחיל לשתות בשיעורים. כל 9 דקות עד 40 סמ"ק נוזלים.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ