צום ט' באב -

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/07/20 09:07 ח באב התשפ

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב.

אני אחרי לידה(ניתוח קיסרי) כבר חודשיים ברוך ה' ומניקה הנקה מלאה את התינוק.

ברצוני לדעת האם אני צריכה לצום?

תודה

תשובה

שלום

את צריכה להיערך טוב לצום - כלומר, לשתות הרבה מעכשיו (לפעמים הבאות תדעי שכדאי בצומות להתחיל לשתות אפילו יום וחצי מראש), ואם אפשרי - להכין חלב שאוב כדי לאפשר דילוג על הנקות בצום (אין צורך לעבור לתחליפים בשביל זה).

תתחילי את הצום ותדאגי שתהיי כמה שיותר במנוחה ועם מזגן.

חשוב מאוד מאוד - אם במהלך הצום את רואה שיש איזושהי בעיה עם החלב (כלומר, שהוא מתחיל להתמעט) או שאת מתחילה להרגיש לא טוב (משהו שונה מהרגיל, אבל לא צריך להיות הרגשה קיצונית), מיד לשבור את הצום.

בכל ספק, להחמיר בשמירה על בריאותך ובריאות התינוק (כלומר, להקל בצום)

כל טוב