פסיקת ההלכה בין ספרדים לאשכנזים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/07/17 06:41 כב בתמוז התשעז

שאלה

שלום לכב' הרב,

רציתי לשאול לגבי אופן פסיקת ההלכה בין ספרדים לאשכנזים.

ידוע לי מצד אחד כי יהודי צריך ללכת לפי מנהג אבותיו וכך אני למשל כספרדי הולך לפי פסקותיו של רבי יוסף קארו ואילו האשכנזים הולכים לפי הרמ"א.

מצד שני, יוצא לי לפעמים לראות כל מיני פסקי הלכה של רבנים ספרדיים שמביאים במקורותיהם כל מיני פוסקים אשכנזיים (כמו המשנה ברורה, הפרי מגדים, הגאון מוילנא, וכו').

רציתי לדעת כיצד זה מתיישב.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פוסק אינו ספר אלא רב: 'עשה לך רב'

אתה צריך למצוא רב שהוא פוסק בעדה שלך.

ספרדי זה כללי מדי.

אתה צריך פוסק לעדה שלך:

מרוקאי

תוניסאי

סורי

תימני

עירקי

כורדי

גרוזיני

יווני

תורכי

אינני מציין כאן את כל העדות!

לכל עדה פוסקים שלה.

הרבנים הפוסקים הם ה'מומחים' להלכה. הם רשאים לבסס את דרכם כשהם מביאים בחשבון פוסקים מעדות שונות מפני שהם יודעים מה המשמעות והמשקל שיש לכל עניין.

והאמת והשלום אהבו