פלטה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/04/21 12:11 ד באייר התשפא

שאלה

שלום,

1. לאחר שמכינים פסטה שוטפים אותה במים ומסננים.

האם מותר לשים את הפסטה על הפלטה מצד המים שלא בושלו?

2. האם מותר לחמם חלה/בורקסים או דברים אפויים על הפלטה? משום בישול אחרי אפיה?

אני אשכנזית.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם המיים ניכרים אין לשים על פלטה, אבל אם הם בלועים לא חוששים.

ב. אפשר לחמם על פלטה זה אפיה אחר אפיה, אבל ראוי להניח איזה כלי שיש בו מעט הגבהה מהפלטה (מכסה מתכת דק) ועליו לשים את הלחם (שלא יראה כמבשל בשבת). לגבי הבורקס ג"כ הקלו בהנחתו על פלטה לחמום, מכיוון שהמחמירים החמירו במבושל מול אש, אבל הרי התפו"א לא עומד בפני עצמו אלא בתוך הכיסנים, ולכן נהגו להקל בהנחתו על פלטה לחמום.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ