אל כביר ולא ימאס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/19 05:31 ז בכסלו התשפ

שאלה

רבים מאחינו בני ישראל נופלים בעוון חמור ביותר של זרע לבטלה מבלי לרצות.

ברוריה התפללה על אלה שציערו את רבי מאיר והם חזרו בתשובה.

אמנם אנחנו לא ברוריה אבל נאמר ״הן אל כביר ולא ימאס כביר כח לב״ תפילת הציבור לעולם אינה מאוסה בעיני השם אז בקשתי היא קבץ את כל היהודים שכבוד הרב יכול כמובן במניין ושכרו כפול מן השמיים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מבקש ממני לקבץ יהודים לתפילת ציבור. אני מודה שאינני פנוי לכך מפני שאני עסוק בדברים אחרים.

אני מאמין שלכל אדם יש תפקיד. אני משתדל למלא את התפקיד שלי במיטב כוחי - מקדיש לכך את הכישרון והכוח שלי.

אם אתה סבור שמישהו צריך לקחת על עצמו לארגן כינוס ציבורי כדי לעורר רחמי שמים על ישראל, ראה בזה את התפקיד שלך ותפעל למען הדבר במיטב כוחך וכשרונך.