עיר חומה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/19 09:51 טו בסיון התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

ויקרא פרק כה כט

וְאִישׁ כִּי- יִמְכּר בֵּית-מוֹשַׁב עִיר חוֹמָה וְהָיְתָה גְּאֻלָּתוֹ עַד-תּם שְׁנַת מִמְכָּרוֹ יָמִים תִּהְיֶה גְאֻלָּתוֹ

תורה תמימה

בית מושב עיר חומה - שהוקף (האיזור חומה) ולבסוף ישב (האיזור יושב) ולא שישב ולבסוף הוקף (חומה), יכול אפילו הקיפוה ישראל (? אחרי שכבשו) , ת"ל עיר חומה ונאמר להלן (פ' דברים) כל אלה ערים בצורות חומה, מה להלן (של) עובדי כוכבים (גויים שבנו החומה) אף כאן עובדי כוכבים, ומה להלן עובדי כוכבים קודם לכן אף כאן עובדי כוכבים קודם לכן (בנו את החומה) ערכין ל"ג ב':

חייב שהם הגויים בנו בתים ?

רק הבתים שלהם ? אם אנו הוספנו בתים בתוך החומות הם נחשבים ?

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

העיר צריכה להיות מוקפת חומה מימות יהושע. לכן חייב שגויים בנו את החומה, לא את הבתים.

כלומר ישראל שבונים בית בתוך עיר שהחומה שלה מימות יהושע - הבית שלהם נחשב כבית מושב בעיר חומה.