עוון קרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/19 07:08 יד בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אתמול לאחר מתן שתן הבחנתי ביציאת זרע לבטלה והיום בלילה גם יצא לי קרי

חשוב לציין שאני לא נוגע בברית,לא רוצה בזה,שיש לי הרהורים שלא בשליטתי,ושזה רודף אחרי העוון הזה.

עכשיו העוון הזה באשמתי? ואני באמת מנסה להימנע ממנו ולא רוצה בו

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש בהלכה מושג של "אונס רחמנא פתריה": אדם שעבר כל עבירה שהיא באונס, ואפילו עבר על עבודה זרה, גילוי עריות או שפיכות דמים, עבירות שאמרו עליהן "יהרג ואל יעבור", אין בית דין מענישים אותו, שאין מענישים אלא אדם שעובר עבירה מרצונו.

לכן כל מה שקורה לך שלא ברצונך - אינך נענש על כך.

אין לך שום סיבה לדאגה.