ספר החפץ חיים כלל ב' סעיף ג - "דרך אקראי", "דרך אגב דיבורו"

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/05/20 09:01 א בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא הבנתי משהו:

בספר החפץ חיים ב- "כלל ב' סעיף ג" אז כתוב:

שאם אחד משלושת האנשים ששמעו לשון הרע סיפר את הלשון הרע אז לא עבר על איסור לשון הרע, "ודווקא לספר בדרך אקראי, אבל לא שיתכון להעביר הקול ולגלותו יותר" "ויש האומרים עוד דאפילו בדרך אקראי אינו מותר רק אם נתגלגל זה הענין דרך אגב בתוך דיבורו, אבל לא שיכון לספר הענין לבד"

מה "דרך אקראי" ומה זה "דרך אגב בתוך דיבורו"?

תודה רבה!

תשובה

דרך אקראי- אין כוונתו שהסיפור יעבור הלאה אלא רק למי שהוא מספר כעת, ומדובר שמספר לו אך ורק את הלשון הרע

דרך אגב- אין כוונתו שהיספור יעבור הלאה-וגם עיקר מה שמספר לשומע הוא בכלל עניין אחר ותוך כדי הדברים מכניס גם את הלשון הרע