ספק ברכה אחרונה | על כמה מברכים ברכת המזון?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/04/19 17:49 ט בניסן התשעט

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

1. מסופק אם בירך ברכה אחרונה, האם יצא ידי חובה וזה נחשב ב-100 ברכות, או שמא צריך לברך?

2. מהי כמות הלחם שיש לאכול על-מנת לברך ברכת המזון? האם כשאוכל 2 פרוסות לחם אחיד פרוס (פרוסת לחם+ממרח+פרוסת לחם)

צריך לברך ברכת המזון?

תודה ושבוע טוב ומבורך!

תשובה

לשואל שלום

1. מסופק אם בירך ברכה אחרונה, אפילו מעין שלוש - לא חוזר ומברך. כלל בידינו: ספק ברכות להקל. (למעט בברכת המזון כששבע, שאז חוזר ומברך מפני שחיובה מן התורה)

(מקור: שו"ע סימן ר"ט סעיף ג)

2. הגדר הוא "כזית" - 27 סמ"ק. בפרוסות לחם זה בערך שני שלישי הפרוסה. שתי פרוסות בוודאי כזית ואף כביצה ויותר.

שבוע מבורך גם לך!