סיאנס

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/21 22:01 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי חבר בשנים האחרונות מאוד נחלש בדת, הוא בן 22, ההיחלשות שלו התחילה כשעזבנו בית ספר וקיימת עד היום. הפסיק עם כיפה, הפסיק להניח תפילין.

יש לציין שגם אני הייתי ככה, נפלתי הרבה, לא פחות ממנו, אך לאחרונה אני חוזר לאט לאט לשמור מצוות.

עכשיו דיברתי איתו על זה כמה פעמים, אבל הוא נהיה סקפטי מאוד לגבי היהדות, הוא מאמין בבורא עולם, אך פחות בצורך בלקיים מצוות.

הוא מאמין שאם אדם היה אדם טוב כל חייו, יש לו מקום בגן עדן. לכן אין באמת צורך בדברים כמו תפילין, ציצית וכיפה ושלא לדבר כל תפילות.

לאחרונה ראיתי איתו סרטון על העולם הבא, מוות קליני וזה די עניין אותו, עד כדי כך שהוא רוצה לעשות סיאנס כדי לחוות בעצמו אם היהדות וכל מה שנאמר בה נכון.

הוא רוצה לעשות את זה כדי לחזק אמונה ולשלול דתות כמו האסלאם והנצרות, למרות שהוא לא מאמין בהם בכלל.

דחיתי את הרעיון לגבי סיאנס אבל עלתה לי מחשבה לגבי זה אם כן, כי למרות שזה אסור לגמרי, זה כדי לעזור לו לשוב ליהדות.

לכן אשמח לדעתך, תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אחד ההבדלים היסודיים בין היהדות ודתות אחרות הוא בכך שהיהדות איננה מאפשר לדרוש על דברים עתידיים ואוסרת פניה לכל כוח רוחני שאיננו גלוי וידוע. התורה מצווה אותנו "תמים תהיה" כל דרישה לכוחות היא פגיעה בתמימות של עם ישראל והקב"ה, ובייחוד מכיוון שעם ישראל הוא לא נמצא תחת שלטון כל כח, לכן היהודים שוללים כל קשר עם כוחות. גם הסיאנס הוא קשר עם כוחות חיצונים והתורה אוסרת זאת.

ההתקרבות לעם ישראל ולהשם יתברך מתוך בירורי אמונה שכליים בעולם הזה, ולא תפיסה של כוחות מחוץ לעולם הזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ