סדר תחנון - תשובה וודוי ותפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/19 07:06 ג בחשון התשפ

שאלה

התחלתי להתפלל תפילת בוקר וקראתי בסידור שאם אדם חטא עליו להתוודות על חטאיו, שאם לא כן תפילתו אינה מתקבלת.

מתי נשים נוהגות לקרוא סדר תחנון? אחרי איזו תפילה? ומה בעצם עלי לקרוא?

תשובה

שלום וברכה

לשאלת הווידוי והיחס בינה לבין התפילה אין קשר לסוגיית אמירת ווידוי לאחר תפילת עמידה, שכן התשובה צריכה לקדום לתפילה ולא לבוא אחריה.

והטוב ביותר הוא לא לקרוא תפילה מנוסחת מראש בתחום התשובה והווידוי, אלא לעמוד מול ריבונו של עולם ולומר במילים שלנו את מה שעשינו, את הצער שלנו עליו ואת הקבלה שלנו שלא לעשות כך יותר.

וזו המשמעות העמוקה ביותר של הוודוי.

כל טוב ותשובה