נשף סיום תיכון ישר לאחר תשעה באב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/05/20 18:45 כ באייר התשפ

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום ברכה ותודה רבה,

אני תלמיד הלומד בבית ספר חילוני בתל אביב אך יש בבית המספר מספר לא קטן של תלמידים דתיים כמוני.

את נשף הסיום של בית הספר, קבעו בערב של ה-30.7 - בעיקרון מדובר בתשעה באב ולאחר הערב כמובן י׳ באב.

האם תקין לקיים אירוע מעין זה בכזה יום?

אנחנו חוששים מחילול.

כאמור, ההכנות לאירוע כגון מספרות, איפור, לבוש, אולם יתבצעו יש להניח עוד בתשעה באב עצמו ואיני יודע בכלל באיזה שעה האירוע מתחיל, האם התאריך תקין?

תודה רבה!

תשובה

שלום

דיני האבלות של תשעת הימים נמשכים גם ליום י' באב מפני שאז הייתה עיקר שריפת בית המקדש.

אמנם השנה שתשעה באב חל ביום חמישי, אזי יש היתר מיוחד להסתפר ולכבס לכבוד שבת, אבל במה שלא נוגע לשבת אין היתר.

לכן בוודאי אין מקום להשתתף באירוע שכזה במוצאי תשעה באב.

בוודאי ובוודאי שבמהלך הצום אי אפשר לעסוק בדברים כגון אלו שהם הסחת הדעת הכי גדולה מצער החורבן.

כל טוב