נפילת ספר תורה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/06/18 09:12 יב בתמוז התשעח

שאלה

שלוןם.

אני דור קאץ אני מדריך בתנועת הנוער של בני עקיבא.

השבת עשינו שבת סניפית מחוץ לײַישוב.

במקום שהתארחנו היה בית כנסת עם ספר תורה אבל הבית כנסת היה קטן מידי אז התפללנו באולם גדוןל יותר והספר תורה הנחנו בתוך ארון קטן עם מדף.

בסוף תפילת שחרית עשינו קידוש באולם ואז אחד הילדים קרא לי והראה לי שהמדף שהספר תורה היה מונח עליו נפל, אבל הוא לא נפל ממש על הרצפה הוא נפל על הרצפה של הארון.

מה הדין?

צריך לצום גם ילדים קטנים מ גיל מצוות?

תודה ויום טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין צורך לצום בכלל, כדאי שכל אחד יתן סכום כל שהוא לצדקה כפי יכולתו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן