נישואין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/11/21 07:28 כב בכסלו התשפב

שאלה

האם יהודיה שהתחתנה עם ערבי ילדהלו ילדים והתגשה ממנו יכולה להתחתן עם יהודי.אני שואל בעקבות כתבה בטלוויזיה. שאלה שנייה ידוע שאשה ניקנת בטבעת .קידושין ובביאה .השאלה האם אשה ששכבה עם גברים ליפני נישואין מתר לבתחתן אתה כילפי ההלכה נחשבת לנשואה כי נקנתה בביאה .הם זה נכון?

תשובה

שלום

א. בוודאי שיכולה להתחתן עם יהודי (אבל לא עם כהן). היא מעולם לא הייתה נשואה לערבי, כיאין אפשרות ליהודיה ולגוי להיות נשואים זה לזו על פי ההלכה.

ב. היא לא נחשבת נשואה ומותר להתחתן איתה, כי כדי שיחולו הנישואין צריכים עוד כמה תנאים, כמו כוונת שניהם שזה יהיה קידושין ועדים, והדברים האלה לא היו פה.

כל טוב