איך מסבירים לספקנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/19 22:16 ז בכסלו התשפ

שאלה

שלום, כל ההסברים על קיומו של השם לאנשים ספקנים הם על מעמד הר סיני, יציאת מצרים וכו' גם כיום יש לנו ניסים כלליים ופרטיים אך איך מסבירים לאותם ספקנים מדוע התנ"ך עצר שם וניסים כאלו כמו אז כבר לא קורים היום?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. לא כל ההסברים על קיומו של השם, לאנשים ספקנים, הם על מעמד הר סיני. יש עוד נסים גדולים ועצומים:

(א) הנצחיות של עם ישראל במשך דורות של פיזור וגלות - זה נס עצום.

(ב) החזרה של עם ישראל לארצו אחרי פיזור מלא בארצות שונות.

(ג) שתי תופעות אלו (הישרדות באלפי שנות גלות ושיבה ארצה) אין להם אח ורע בכל ההיסטוריה העולמית, לכן הם נסים גלויים.

(ד) נביאים חזו מראש את הגלות, ההישרדות והחזרה לארץ לפני אלפי שנים כאשר עם ישראל ישב בביטחון על אדמתו בארצו.

2. גם כיום קורים נסים גדולים: ארץ ישראל היתה שממה עד שחזרנו לכאן ועתה היא פורחת; הגיעו ונקלטו יהודים מכל קצות תבל; עמדנו נגד כל הסיכויים, מול אויבים במלחמת השחרור ומלחמת ששת הימים.

3. מה שאנו באמת חסרים כיום זה נביאים. אכן עלינו לעשות חשבון נפש נוקב עם עצמנו מדוע טרם זכינו לחזרת הנבואה.

4. בסופו של דבר, הכרה דתית-אמונית לא בנויה על סיפורי ניסים (גם בתנ"ך ההתלהבות מנס מסתיימת מהר מאד - לדוגמה: בתוך 40 יום ממעמד הר סיני ישראל עובדים את העגל).

5. הכרה דתית אמונית בנויה על רוחניות, על הקשבה רגישה לנשמה, לעולם הפנימי הרחב והעמוק שיש לאדם בתוכו. בימינו, זו הדרך, לקרב לאמונה גם אנשים ספקנים.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן