ניסיון זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/19 10:23 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב,

קשה לי. כל כך קשה לי לעמוד בניסיון של זרע לבטלה. אפילו שאני עומד בניסיונות לא להוציא זרע בכוונה, זה קורה לי ע"י הרהורים רעים. אני פשוט מיואש וזה קורה לי על בסיס יומיומי וכל פעם שזה קורה לי אני בוכה ומדוכא על כך שאני עובר על איסור כרת באופן יומיומי.

אני מרגיש רשע שבורא משחיתים.

איך אני יכול לעמוד כנגד הניסיון הבלתי נגמר הזה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה לא רשע שבורא משחיתים חס ושלום!

אתה צדיק שנאבק ביצר וממשיך להאבק בו למרות כל הקשיים שהיצר מערים עליך.

הבכי והדכאון הם עצת היצר הרע. הוא רוצה ליאש אותך, להחליש אותך ואז להתגבר על העקשנות הנפלאה שלך.

אתה חייל במלחמה. גם אם יש רגעים של חולשה - אפילו של מפלה. צריך לזכור את העוצמה הפנימית שיש בך ולדבוק בה.

זו מלחמה ארוכה - יש בה עליות וירידות. הכי חשוב להכיר את הירידות ולא להשבר בגללם, לדעת שגם את אתה נופל - אתה חוזר וקם.

אתה בתחילה דרך קשה של עליות ונפילות. חשוב לדעת שזו דרך ארוכה ומסובכת, צריך לעבור אותה בגבורה. גבורה פרושה להתגבר, להתגבר גם על נפילות וירידות, לקום ולהמשיך קדימה.

תזכור שאתה מסוגל ואתה תצליח. אל תתן ליצר הרע להחליש אותך, וודאי לא לייאש אותך.

עוד חמש - שש שנים, כבן עשרים, תתבונן אחורה על השנים הללו ויהיה לך נחת מעצמך - כיצד עברת משברים וקשיים, התגברת והמשכת עד הניצחון הסופי.