נידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/01/19 17:33 טו בשבט התשעט

שאלה

היי

אני נערה בת 15 (לא שומרת נגיעה).

רציתי לדעת אם בכל זאת אני צריכה להקפיד בהלכות נידה- לא להיות במגע כלל וכלל עם גבר וכדומה. בגלל שהלכות נידה קשורות בין בעל ואישה , ונערה עד גיל חתונתה במילא צריכה לשמור נגיעה, אז אם אני לא שומרת זה עדיין חשוב שאקפיד בנושא הזה?

תשובה

שלום.

מעת קבלת המחזור הראשון ועד לטבילה שלפני החתונה את נחשבת נידה, בלי קשר לשאלה אם את באותו זמן במחזור או לא.

אכן דיני נידה נוגעים רק לאיש ואישה נשואים, כיון שכל איש ואישה אחרים (חוץ מאבא,אמא, סבא, סבתא) אסורים במגע.

לכן אני לא כל כך מבין את השאלה, כי שמירת הנגינה היא ההקפדה בנושא הזה.

כל טוב