משחק עם בנים, ישיבה ליד בנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/12/18 14:02 ו בטבת התשעט

שאלה

שלום ותודה רבה על האתר

אני לומדת בבית ספר עם בנים ובנות יחד.

שנה שעברה שיחקנו אני וחברה שלי עם חבורת בנים (הם כ-4) בהפסקות משחק דמויי תופסת (שזה כאילו הבנים נגדינו), אך בשנה האחרונה אני וחברתי התחזקנו ואנחנו לא יודעות מה לעשות מצד אחד אנחנו חושבות שזה אסור (אנחנו לא יודעות בדיוק למה) ומצד שני זה כיף.

אז למה זה אסור?

ואך נוכל לשחק איתם בלי לעבור על שום דבר? (אם נוכל בכלל)

בנוסף המורה שלנו הושיבה אותי ליד אחד מהם ואני מפחדת לעבור על דברים:

1. אם הוא ידבר איתי בזמן השיעור וזה יהפוך לשיחה, אז עדיף שהמשיך לדבר או שאפגע בו קצת?

2. עד איפה מגיע הכלל של שמירת נגיעה? כאילו אם הוא בטעות נוגע לי ביד זמן שאני כותבת זה בסדר או שאני צריכה לשבת בצד השולחן?

בטוח יש עוד דברים שאני לא יודעת שהם אסורים, אז אם יש מה הם?

(המורה שלי לדעתי רק עוד חודש או משהו תחליף מקומות)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכלל של 'שמירת נגיעה': בנים ובנות לא נוגעים אלו באלו.

לכן בנים ובנות לא יושבים קרוב מדי, לא משתתפים בהופעה של שירה, ריקוד או הצגה שיש בה נגיעה ולא משחקים במשחקים שמחייבים נגיעה.

אפשר לשחק משחקים שמחים ומשעשעים שאין בהם נגיעה: מחבואים או מחניים, ומשחקים דומים שלא מחייבים שום נגיעה.

נגיעה שלא בכוונה - אם הוא נוגע בך או את נוגעת בו בטעות, זו שגגה בלבד - אין מה להיבהל.

כמובן ראוי שבן ובת לא ישבו בשולחן אחד בבית ספר.

אם המורה לא מגלה רגישות, או שיש לה סיבות נעלמות לדרוש שתשבו בן ליד בת, אתם צריכים לשמור מרחק, אבל אין חובה שתשבי בצד השולחן.

תבורכי על התחזקותך ועל הרצון שלך ללמוד, לשמור, לעשות ולקיים!