מקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/04/21 09:40 יז באייר התשפא

שאלה

שלום רב

אשתי ביום ראשון מוצאי ראש השנה צריכה לטבול.

לפי מה שעולה כרגע אמור להיות סגר.

האם אפשר להחליף את המקוה ברחצה במקלחת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

למרות הסגרים תמיד המקוואות פתוחות. לפעמים צריך תאום עם הבלניות.

נשים לא יכולות לטבול במקלחת אלו מים שאובים והטבילה היא במי גשמים או מעיינות שהם באים מהקב"ה ולא מעשה אדם. ההטהרות היא שהאשה מתחברת עם המים הטהורים של הקב"ה ובכך מגיעה התחדשות והטהרות.

לגבי בנים אפשר לעשות במקלחת שיש בה 12 ליטר מים רצופים.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן